Коледна молитва
Звездиците ли слязоха в очите ти,
или пък светъл пламък заблестя!?
В очакване на Коледа в душите ни
свещица топла сякаш засия.
Сведи глава, тъй нека се помолим
за здраве, благоденствие и мир.
И нека домовете си отворим,
да осветиме виното в потир.
На Щастието да напълним чашата,
тост празничен да вдигнем с Любовта.
Късметът нека да споделя масата,
за Здравето – подбрани ястия.
И нека пуснем Вярата в сърцата си,
Надеждата да хванем под ръка.
Свещици да запалим пред олтара си,
на Коледа се случват чудеса.
© Анна Станоева Todos los derechos reservados
Поздравления и здраве!
С много сърдечна топлина! - Литатру