Предпразнично витрините блестят
и Коледа с подаръци пристига,
покрива улиците пухкав сняг,
а аз дочувам песен на авлига.
Луната свети в тъмното небе,
полюшват се звезди като шишарки
на коледна елха. Дали ще спре
вълшебната шейна при мен за малко?
Желание написала съм в стих,
на стареца добър да го покажа:
"Красотата зимна преоткрих,
ала сънувам слънцето на плажа!
Душата ми остана на брега
на синьото море с вълните бързи,
където волни чайките летят,
а залезът със злато е поръсен.
Където времето е просто миг,
откъснат от безкрая на небето,
а лятото магьосник е велик,
от него аз напълно съм обзета!"
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Беше посред зима, когато най-после разбрах, че вътре в мен има непобедимо лято »