2 ene 2010, 14:01

Коледно очакване 

  Poesía » Civil
540 0 1

Ухание на мед

и свещи във нощта.

Витае днес навред

уют и топлина.

 

Прозорчето блести

в снежинкова мъгла.

Любов да приюти

приготвя се дома.

 

Децата с весел смях

кръжат около елха.

Какво носи за тях

добрата Коледа?

 

Дали небесен дар

от обич и мечти?

Усмивки, весел чар

на радостни очи?

 

Копнежи за прегръдка

под звездните трептения,

и сладостната глътка

от сбъднати вълнения?

 

Тъй празника вълшебен

очакват във едно

големи, малки, стари,

с надежда за добро.

 

 

 

12.12.2009г.

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Имаш живот тук. Обясненията можеш да ги посъкратиш Но почувствах смеха и аромата на елово клонче
Propuestas
: ??:??