Ухание на мед
и свещи във нощта.
Витае днес навред
уют и топлина.
Прозорчето блести
в снежинкова мъгла.
Любов да приюти
приготвя се дома.
Децата с весел смях
кръжат около елха.
Какво носи за тях
добрата Коледа?
Дали небесен дар
от обич и мечти?
Усмивки, весел чар
на радостни очи?
Копнежи за прегръдка
под звездните трептения,
и сладостната глътка
от сбъднати вълнения?
Тъй празника вълшебен
очакват във едно
големи, малки, стари,
с надежда за добро.
12.12.2009г.
© Ангелина Кънчева All rights reserved.