12 jun 2009, 11:53

Колко живеят слънчевите зайци? 

  Poesía
475 0 4

Ти знаеш ли, че слънчевите зайци

се спънаха в зелената трева?

Так и аз усмивката си скривам,

застана ли пред твоята врата.

Като актриса в ден на премиера,

(но без суфльор, навярно е заспал),

две косъмчета златни от ревера

откъсвам яростно, без жал.

Ръцете си преплитам зад гърба,

от напрежение са сиво бели

във левия юмрук – парче бреза,

а в десния – надежди седем цели.

Припомням ти, че в юнски ден,

една бреза по лятному предложи

милувките на своите листа

и ни облече във зелени кожи.

На ствола ù, от нежност побелял,

с магия стара ти изписах думи

… Довиждане, това не е съдба,

а слънчев заек помежду ни...

 

© Джулиана Кашон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??