11 jul 2015, 18:28

Колко му е да си гущерче 

  Poesía » De amor
460 0 3

Минало и бъдеще какво са?

Аз живея в този миг, със теб.

Равенството следва след въпроса.

Хаосът е строго подреден.

Кой ли мъж последно ще обичам?

Отговора знае само Бог.

Гущерче съм днес и се препичам

слънчево щом смигаш от Разлог.

Колко му е? Триста километра.

Колко му е? Звън на телефон

и летиш във скоростната лента,

гладко бръснат, с черен джип Пежо.

Само миг морето ще е люлка.

Само миг се любим на брега.

Само миг в очите ми - светулки,

ще изгрееш. После ще боля.

Ще боля до залеза, във който

се зачене мигче светлина

и отново  ти, разбойнико,

извикаш:

-  Идвам! Искам те! Сега!

 

Валентина Йосифова

10.07.2015 г.

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??