Минало и бъдеще какво са?
Аз живея в този миг, със теб.
Равенството следва след въпроса.
Хаосът е строго подреден.
Кой ли мъж последно ще обичам?
Отговора знае само Бог.
Гущерче съм днес и се препичам
слънчево щом смигаш от Разлог.
Колко му е? Триста километра.
Колко му е? Звън на телефон
и летиш във скоростната лента,
гладко бръснат, с черен джип Пежо.
Само миг морето ще е люлка.
Само миг се любим на брега.
Само миг в очите ми - светулки,
ще изгрееш. После ще боля.
Ще боля до залеза, във който
се зачене мигче светлина
и отново ти, разбойнико,
извикаш:
- Идвам! Искам те! Сега!
Валентина Йосифова
10.07.2015 г.
© Валентина Лозова All rights reserved.