Колко му е нужно на човек?
Две очи за - красотата,
Две ръце - за любещия вятър,
Две нозе - да стъпва здраво
по земята,
Няма нужда от уши -
да не чува хорските злорадства.
И от устните дори -
да изрича думи - светотатства.
Колко му е нужно на човек ?
Най - подир едно сърце голямо,
за да създаде вечност
от любов неразгадана.
© Миночка Митева Todos los derechos reservados