Колко пъти трябва
с влажен допир в зори
сълзите да удавят
страстите ми?...
Колко пъти трябва
после притихнала,
нeжна, мокра от дъжда,
да съм силна?...
Колко време трябва
безмълвно да стоя
пред една заключена
за мен врата?...
Колко пъти трябва
да се изправям пак,
след шепа думи, хвърлени
в лицето ми?...
Колко пъти трябва
понякога
да получавам само
прегръдка от любезност
през рамото?...
Колко време трябва,
за да се науча
безчуствена да съм,
а да не губя усет?...
Колко пъти трябва
да се случи,
за да разбера,
че този свят не е за мен
и такава
не съм за него?...
© Елена Todos los derechos reservados