Мускул, впрегнат в антигравитация.
Отвес на прогреса в тон с посоката.
Капителът ѝ не е капитулация,
а старт за изстрелване на все по-високото.
На въздуха - най-чувствена съучастница.
Характер - стойкост на воин.
Мултипликант е на поговорката:
"Камъкът си тежи на мястото"
Права и праведна до изнемога,
припознават я за олтар.
Фрактура дори не може
да ѝ причини коленичене.
(В Пиза позата ѝ каприз единствен е
да изклинчи)
Слепогледа и немогласа,
заяква на мъдрост.
Не стрийптизира и насън тайнствата си.
От себе си не помръдва.
Интригантства и доверителства
пърлят слуха ѝ с претенции за сакралност.
А тя синдрома понася стоически:
импровизирана да е изповедалня.
Да съм колона крачеща
с нейния нерв и нрав,
дериват от нейното щастие.
Само това ми трябва!
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados