1 sept 2021, 13:40

Коминочистачите 

  Poesía » Del paisaje
606 5 6

Тъжни и есенни, плачейки песенно,
птици отлитат на юг.
Шарени къщите, уж са си същите,
есен художник е тук.

 

Слънцето – слабичко, сгърбени бабички,
сутрин – препълнен пазар.
Вечер в дворовете, пушат огньовете,
радост за млад и за стар.

 

Чистят комините и през градините
сажди политат и прах.
Но докоснете ги, тичайте – спрете ги –
черни да сте, като тях.

 

Коминочистачите, даже да плачете,
носят късмет, а и смях.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??