Две оперени комшийки,
стари булки заралийки.
Там на мрежата се спрели,
разговор един повели:
"Да си жива, здрава, Данка,
все си хубава, засмяна.
(Ти проклета пепелянка,
грозотия във премяна.)
И на теб сполай ти, Рума,
все добра и все сърдечна.
(Да те тръшне скоро чума,
подла вещице всевечна.)
И мъжът ти е къщовник,
а децата – тъй разбрани.
(Кат' събрани от съновник,
цяла къща наркомани.)
Ох, за пример сте, Румяна,
подредени и изпрани.
(Диво стадо от балкана,
двора пълен със казани)"
Две наконтени комшийки,
стари булки заралийки.
Там на синора не спорят,
но очите им говорят.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados