7 may 2011, 0:46  

Концлагерист 

  Poesía » Otra
625 0 7

                  КОНЦЛАГЕРИСТ

 

 

 

 

Зад телените мрежи на живота

(по тях протича смъртоносен ток!)

в каменоломна,

пъшкайки,

работя,

а на портала бди самият Бог.

Върху небесна лента запечатва

изрично всяка мисъл, дума, жест,

та после и присъда ме очаква

(каква ли – след каторгата до днес?!)

Как искам да надзърна в негатива,

процеса извънземен да прозра –

дали и как покаян дух изтрива

дистанционно „тъмните” дела?

В класацията за „ОТВЪН”       

какъв е

критерият решаващ на Отца?

В топ-листата Му КОЙ и КАК се вмъква,

за да лансира своята душа?

Как Мъдрият везните балансира

в последния отчет „Актив-Пасив”

и ЦЕНОРАЗПИС ИМА ЛИ ФИКСИРАН

за свобода,

криле

и пристан тих?...

 

© Димитър Луканов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??