КОНЦЛАГЕРИСТ
Зад телените мрежи на живота
(по тях протича смъртоносен ток!)
в каменоломна,
пъшкайки,
работя,
а на портала бди самият Бог.
Върху небесна лента запечатва
изрично всяка мисъл, дума, жест,
та после и присъда ме очаква
(каква ли – след каторгата до днес?!)
Как искам да надзърна в негатива,
процеса извънземен да прозра –
дали и как покаян дух изтрива
дистанционно „тъмните” дела?
В класацията за „ОТВЪН”
какъв е
критерият решаващ на Отца?
В топ-листата Му КОЙ и КАК се вмъква,
за да лансира своята душа?
Как Мъдрият везните балансира
в последния отчет „Актив-Пасив”
и ЦЕНОРАЗПИС ИМА ЛИ ФИКСИРАН
за свобода,
криле
и пристан тих?...
© Димитър Луканов Всички права запазени