15 feb 2017, 16:14  

Копнеж 

  Poesía » De amor, Verso libre
391 2 0

 

Душен ми е този град зловонен,
снобската му суета ме трови,
пошлостта му угнетява ме
и душата ми облива на талази!

 

А духът ми как копнее
да общува с горските цветя,
от поток планински да отпие,
да почуства мирис на гора!

 

И желае този миг прекрасен
споделен да бъде
с приятел верен и любим.

 

Дланта си в дланта му да положи
и в пътеката на времето 
да вървят един до друг като един.

 

© Todor Nikolov Todos los derechos reservados

София

15. 02. 2017 г.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??