КОРАБЪТ НА ЩАСТИЕТО
На щастието кораба очаквам!
Пристанище ли търси всеки ден?
Ще пусне котва във сърце голямо,
намерил пристан в свят студен.
Добрите хора в кораба ще влязат,
в каютите ще има светлина...
Безжизнена продажност и измама -
ще си останат мъртви на брега.
Ще плува той, доброто ще го води,
препълнен само с топлина.
Сърдити океани ще утихват,
щом видят толкоз добрина.
На щастието корабът се бави!
Очакват го по цялата земя.
Замислих се! Доброто ли се дави,
че корабът ужасно закъсня?
© Иван Иванов Todos los derechos reservados