6.01.2008 г., 1:09 ч.

Корабът на щастието 

  Поезия » Друга
683 1 6
 

КОРАБЪТ НА ЩАСТИЕТО

 

На щастието кораба очаквам!

Пристанище ли търси всеки ден?

Ще пусне котва във сърце голямо,

намерил пристан в свят студен.

 

Добрите хора в кораба ще влязат,

в каютите ще има светлина...

Безжизнена продажност и измама -

ще си останат мъртви на брега.

 

Ще плува той, доброто ще го води,

препълнен само с топлина.

Сърдити океани ще утихват,

щом видят толкоз добрина.

 

На щастието корабът се бави!

Очакват го по цялата земя.

Замислих се! Доброто ли се дави,

че корабът ужасно закъсня?

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??