Косе Босе черно
на двора се разхожда.
Боязливо се озърта,
но бавно доближава.
То трохици търси,
червейчета малки
и приятелче, другарче
двама да играят.
На зелената поляна
бръмбърчета, мравки,
важно се разхождат
неуморни дружки.
Слънчицето се показа
да стопли то земята.
Радостта се появи веднага
и врабчетата запяха.
© Елена Todos los derechos reservados