Комети елегантно ни поднасят своите искри,
за да изгориме в пламъците им лъжовни,
а звездите заиграли са се с нашите души
и не искат да ги предадат на мигове греховни.
Слънцето, Луната и всяка дупка черна
досадни станаха като латерна,
нашепвайки за дни любовно опиянени,
за чудни мигове и лицата ни засмени.
Безучастни не остават и планетите,
които силно завиждат на кометите
за лукавите им прелестни искри,
от които много силно ще ни заболи.
Как попаднахме в тази вселенска драма?
Започнахме да търсим отговор и двама,
защото никой не е срещал в този живот
подобно чудо, наречено – космическа любов!
© Марина Стоянова Todos los derechos reservados