Косьо Босьо репетиции не прави,
а пък пръв свирач е по забави!
Ето вчера с цял орляк скорчета
в черешова градина си играха с врабчета.
Хапнаха от плодовете вкусни,
после гониха се по полята пусти.
А сега какво да прави,
на професор Славей как да се представи?!
Как ще пее соло в хора на гората,
чак от страх треперят му крилцата?!
© Иван Иванов Todos los derechos reservados