23 jun 2015, 21:18

Котешка тайна 

  Poesía » Otra
644 0 1

Обещавам да се науча
като гладно коте за ласка
да поискам и да получа
тиха нежност без мярка.
 

Обещавам повече да не зъзне
в безлюбовни порои душата.
Ще подам лапа, (дано някой зърне)
как докосвам не човека
а същината...
 

И тогава ще му разкрия
моята котешка тайна.
Получаваш девет живота
проумявайки празнината.
 

А тя отдавна Е
 

очакваща материя
копнееща възкръсване
под лунните ти пръсти
и силата на светлината
в сърцето й да се разпръсне.

Защото, всяко ново утро
Бастет с твойто име кръсти,
за да даряваш обичта си
с котешки, безшумни стъпки.

 

 

© Лъки Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Виждам те в нова светлина в този текст, Лъвице!
    Добре си се сетила за богиня Бастет и за котешките 9 живота.

    Поздравление!
Propuestas
: ??:??