20 may 2008, 23:12

Коя съм аз?... 

  Poesía
674 0 1

Коя съм аз? Една сянка, промъкваща се,

бягаща от тъмнината в страх

да не се стопи.

Светлинка на свещ, угасена от

лекия полъх на вятъра.

 

 

Какво съм аз? Празна стая,

 обгърната в тъма.

Едно създание, скитащо се по света.

 

 

 

Понякога съм тигрица дива,

дебна плячката си скрита.

Друг път - зайче бяло,

готово да побегне всеки миг.

 

 

Веднъж съм тяхна цяла,

друг път - далечна съм като звезда.

Ту усмихната или сърдита.

Но всеки път това съм аз.

Не, не съм актриса.

Просто сянка, бягаща от

тъмнина.

© Деница Йорданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??