Коя съм аз? Една сянка, промъкваща се,
бягаща от тъмнината в страх
да не се стопи.
Светлинка на свещ, угасена от
лекия полъх на вятъра.
Какво съм аз? Празна стая,
обгърната в тъма.
Едно създание, скитащо се по света.
Понякога съм тигрица дива,
дебна плячката си скрита.
Друг път - зайче бяло,
готово да побегне всеки миг.
Веднъж съм тяхна цяла,
друг път - далечна съм като звезда.
Ту усмихната или сърдита.
Но всеки път това съм аз.
Не, не съм актриса.
Просто сянка, бягаща от
тъмнина.
© Деница Йорданова All rights reserved.