30 abr 2021, 11:58

Козунак със захар 

  Poesía » Verso libre
276 0 0

Козунак със захар

 

 

Непозната варварка попадна в моя дом.

От светлата страна Великден ни погледна.

От чужденец до гост, нарамен с потайности,

разтоварихме с нейните и свойте безразличия.

 

В разговори за потребното и за излишното

премина празничното пиршество.

Дали в случаен порив или в тегоба

вменихме нейните далечни паметни слова.

 

Човекът и историята свидетелстват

по веднъж за изменения в реалността -

натрупвания  и динамизации в абсурдности;

редици от необхванати случайности.

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??