11 jul 2017, 22:57

Кралят и Кралицата 

  Poesía » De amor
515 3 3

Все още сърце едно бие само в нощта,

все още дъха ѝ гори го, както догаря свещта!

Все още тя за него е една – неговата кралица,

Все още той движи се по ръба – нейният крал.

Трудно сърцето приема, че дошъл е деня,

когато в полет прекършват се крилата,

когато осъдена на бавна гибел е душата!

Някога, изкупление за неговите грехове,

да бере обичаше от забранените плодове,

а сега в мрака сам, уви, да я забрави не може!

Нека падне, на колене, пред свещта да се помоли,

нека остане, нека без нея света се запали!

Той все така ще чака в нощта своята кралица,

а някъде през прозореца отворен,

гарван грозно изграчѝ

и душата му потънала в скръб се прекършѝ!

 

 

 

 

© Давид Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Вили и Стойчо, благодаря ви за коментарите! Стойчо, радвам се, че по тоя начин описваш стиха ми, твоето мнение значи много за мен, а на теб Вили от сърце благодаря за винаги неуморната подкрепа! Ще се усмихна за теб
  • Силата да обичаш граничи със съновидения! Поетическа лунна разходка!
  • Еее, хубава работа. Хайде усмихни се.
    Много силен стих.
Propuestas
: ??:??