На моето пораснало момиче
Красива си във тази рокля-чудо,
изглеждаш толкова различна,
в косите ти днес пърхат пеперуди,
прическата ти е лирична.
Ефирна си и с тези нови
обувки на високи токчета,
като принцеса си, готова
да литне с принца на мечтите си.
Кога порасна, вчера беше
дете, залисано и срамежливо,
пред огледалото си пееше,
на сцена тръпнеше свенливо.
Концерти, пътища, конкурси
и неусетно мина времето,
от малкото дете с къдрици чудни
една девойка днес ме гледа.
Очите ти като звездички
блестят и всичко засиява,
готова си и тъй различна,
да възприема - не успявам.
От утре вече си свободна,
училището е зад тебе,
завърши, малка птица волна,
ще търсиш своя път и с песен
отново своята мечта ще гониш
и своя принц ще търсиш, зная,
а аз за тебе ще се моля
щастлива да си ти и здрава.
© Генка Todos los derechos reservados
много хубав стих!!
поздрави от вълчан!