Жена красива с дълга руса коса,
сякаш златна е, блести на нейната глава.
Усмивка чаровна грее на нейната уста,
очите й като ярки звезди светят в ноща.
Красива художничка с четка в ръка,
с дарба дадена и от Бог, рисува сега.
И оживяват лицата в нейната картина,
сякаш живи са портретите, една красота!
Рисува с усмивка тя и от своята душа,
това с чувство придава на картината.
И тя сякаш жива е, една чудесна творба,
една красива снимка нарисувана с ръка.
И благодари на Бог, от него е дарбата,
да рисува хората със своята нежна ръка.
Една добра, мила жена с чаровна усмивка,
изпълнила сърцето си с човешка доброта!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados