5.02.2022 г., 22:18 ч.

Красивата художничка 

  Поезия » Любовна, Философска
182 0 0

      Красивата художничка

 

Жена красива с дълга руса коса,

сякаш златна е, блести на нейната глава.

Усмивка чаровна грее на нейната уста,

очите й като ярки звезди светят в ноща.

 

Красива художничка с четка в ръка,

с дарба дадена и от Бог, рисува сега.

И оживяват лицата в нейната картина,

сякаш живи са портретите, една красота!

 

Рисува с усмивка тя и от своята душа,

това с чувство придава на картината.

И тя сякаш жива е, една чудесна творба,

една красива снимка нарисувана с ръка.

 

И благодари на Бог, от него е дарбата,

да рисува хората със своята нежна ръка.

Една добра, мила жена с чаровна усмивка,

изпълнила сърцето си с човешка доброта!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??