Ти си прекрасен спомен от минал живот,
настоящ пламък и минал отблясък.
Ти си подранила среща в миналото
и закъсняла в настоящето.
Ти си ритъмът тих и милувка, и нежност,
прегръдка си ти,
но и гръм си, и трясък и прах,
буря, прекършваща всичко.
Ти си нежният полъх на утринен бриз,
нежно докосване и топла постеля.
Ти си вихрушка от лед и от студ,
пронизваща всяка част от моето тяло.
Ти си безкрайна радост, блян и омая.
Ти си безкрайна тъга и болка в душата.
Ти си красивото в моя свят,
но също си и звярът.
© Йоана Todos los derechos reservados