28.04.2017 г., 18:46 ч.

Красивото и звяра 

  Поезия » Любовна
374 0 1

Ти си прекрасен спомен от минал живот,

настоящ пламък и минал отблясък.

Ти си подранила среща в миналото

и закъсняла в настоящето.

Ти си ритъмът тих и милувка, и нежност,

прегръдка си ти, 

но и гръм си, и трясък и прах,

буря, прекършваща всичко.

Ти си нежният полъх на утринен бриз,

нежно докосване и топла постеля.

Ти си вихрушка от лед и от студ,

пронизваща всяка част от моето тяло.

Ти си безкрайна радост, блян и омая.

Ти си безкрайна тъга и болка в душата.

Ти си красивото в моя свят,

но също си и звярът.

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??