25 jul 2024, 19:36  

Красота и истина 

  Poesía » Otra
133 2 4

Говори ми красиви лъжи,

че от истини грозни боли ме.

Суетата във мен съживи

и със щастие мнимо дари ме.

 

Че в живота - илюзия кратка -

красотата така очарова.

Красотата - локумено сладка -

за сърцето - желана отрова.

 

Красотата е дрога опасна -

тя съзнанието обладава.

Тя ни хвърля на музите страстни

и в студените нощи ни сгрява.

 

Красотата ни води до лудост,

в нея има метежна искра.

Аз мечтая за нейните устни

като цвете за капки роса.

 

Аз желая я - тя се надсмива -

тъй надменна и палава фея.

Във аления залез се завива

и ме оставя само да копнея.

 

За жалост истината ме простреля,

като куршум от безмилостна цев.

Красотата в моята постеля

ще дойде само ако е на кеф.

 

 

 

 

 

© Таня Гулериа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??