19 jul 2011, 20:42

Краят на самотната душа 

  Poesía » Otra
497 0 1

Една душа, робиня на тъгата,

в забравата потърсила покой,

и отдавна в плен на самотата,

тя броди между звездния порой.

 

Една душа живее в тъмнината,

превърнала се е в кошмар на  нечий сън,

и като сянка във мъглата

тя броди във нощта сама навън.

 

Една душа, обгърната в мълчание,

от болката утеха жално проси,

живеейки сама във отчаяние,

обречена е своя кръст да носи.

 

Една душа, куплет от тъжна песен,

отдавна спряла е да се надява,

а щом след лятото настъпи есен,

душата ще потъне във забрава...

© Дева Тарейн Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??