На земята здраво стъпвам,
живота си държа в ръце.
От думите си не отстъпвам
и дишам, страдам от сърце.
Домът е мойта крепост,
семейството е моят храм.
Боря се с лъжа, превзетост,
за правдата въставам сам.
Родината безкрай обичам,
небето родно и полята.
Пред памет свята се заричам
народ да браня и страната.
Награда, почести не търся
за земния си път вървян.
Щом пепел стана, ще поръся
любимия ми стар Балкан.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados