24 sept 2010, 6:08

Криза 

  Poesía » Civil
534 1 9

 

Кризата и нас не ни отмина.

Тежката си лапа разпростря.

Спря се тук в най-хубави години

по заводи, мини и поля.

 

 

Тя пренесе тежкото си бреме

на плещите, в крехките души

и настъпи мрачното безвремие,

и започна всичко да руши.

 

 

Някой тъкмо да се окопити -

цапваш го в устата с тежка длан!

Пориви изконни, свято скрити,

в мен тая - оставам неразбран.

 

 

Чувства, запиляни по полето -

тръни влачи тъмен ураган

и в спиралата жестока свети

на окото блясък глухоням.

 

 

Няма ли за миг поне да свием

хиляди десници в общ юмрук,

в мутрата й тежко да забием

правото си на живот и труд.

 

 

И тогава всичките камбани

радостно да звъннат по света!

Нека бъдем в мъките разбрани

и да няма кризи и гета.

 

 

 

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??