22 jun 2012, 12:41

Кръговрат 

  Poesía » Filosófica
884 0 1

Бледо утро. Пролет.

С надежда се ражда светът

с кафета, цигари и гримове.

Кажете какъв е цветът

на някога бледите димове?

 

Морен ден. Лято.

Слънце потапя ни дните,

злато превръща ни в прах.

Кажете къде са парите,

които тъй жадно копнях?

 

Тъжен залез. Есен.

Няма ги вече мечтите,

тъй безтеглoвно живях.

Кажете кои са вратите,

дето за тях аз умрях?

 

Късна вечер. Зима.

Вяра и мрак се преплитат

в блян за безцветна дъга.

Ах, кажете, де ли отлитат

птиците, щом падне снега?

© Денис Метев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??