9 sept 2012, 12:08

Кръст от клони 

  Poesía » Civil
395 0 0

По стъпки - от Бога постлани,

пътувам... пътувам от лани.

И бързам във днешното време

да сея последното семе.

 

На вятър в крилата битувам.

По пътища кални пътувам.

Милувка на чедо подадох.

Сърцето си вече раздадох.

 

На бедния дадох парица.

Помогнах на хрома старица.

В снега си следите оставих.

От думите стих си направих.

 

И пътя с вървене го свършвам.

Делата си земни привършвам.

На слънцето правя поклони

и кръст си направих от клони.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??