По стъпки - от Бога постлани,
пътувам... пътувам от лани.
И бързам във днешното време
да сея последното семе.
На вятър в крилата битувам.
По пътища кални пътувам.
Милувка на чедо подадох.
Сърцето си вече раздадох.
На бедния дадох парица.
Помогнах на хрома старица.
В снега си следите оставих.
От думите стих си направих.
И пътя с вървене го свършвам.
Делата си земни привършвам.
На слънцето правя поклони
и кръст си направих от клони.
© Никола Апостолов All rights reserved.