18 abr 2010, 23:53

Кучето в квартала край морето 

  Poesía » Otra
594 0 4

Кучето в квартала край морето

 

В очите му - тъга безкрай

и негова си мъдра тайна.

Лежи си - свито на кравай

между зида и локва кална.

 

Разбира то какво шепти

морето нощем на звездите

и как рибарските мечти

във мрежите рибари вплитат.

 

Със вярност кучешка сега

то пази уличката тясна,

докато бриза и брега

с русалките танцуват страстно.

 

С безкрайно важната задача

е кучето така заето:

съвсем случайни минувачи

не пуска близо до морето.

 

Под погледа му строг и светъл

единствено минават тия,

които тръгват към морето,

повярвали в една магия.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??