Със теб приличаме си много,
дошли на този свят незнайно откъде,
обичани, захвърляни от бога,
щастливци и несретници от векове.
Родителите ми те бяха ерудити
и твоите навярно, били са породисти,
но нямаше значение на прима виста,
кой от къде е, гените какви са.
На стълбите пред офиса ми, тъй случайно,
се срещнахме в неравно положение,
аз бях излъскана, а ти проскубана и гладна,
със козинка спластена и
две очички, дълбоки и кафяви,
видях ги като кехлибарени мъниста,
далече по красиви от тези на врата ми.
В ръцете си държах единствено кафе,
не можех нищо да ти дам в момента,
освен душа и много обич, и сърце
Та ти бе само куче, измъчено и изгладняло
нуждаещо се от храна и въпреки това,
със толкоз обич и тъга,
размахваше опашчица, най-дружелюбно.
Поспрях и гушнах те, а ти тъй доверчиво
положи си главичката на мойто рамо
и тъй събрахме се навеки със теб моя Биляно.
Щастливи тръгнахме към къщи,
да ти покажа новия ти дом,
изкъпах те, дори не се намръщи
и двете си намерихме подслон,
Ти в моята душа, аз в твоите очи,
прекарахме щастливи много дни.
Заведох те на вилата и ей така
се хвърли към комшията с изплезено езиче,
любов да подариш на хора без сърца ,
които не искат и не знаят да обичат
И нищо, че тежеше само две кила,
човекът звяр, във тебе звяр видя ,
отвърна ти с ритник,
и счупи крехкото ти гръбче .
Евтаназираха те, трябваше
със тебе да се разделим,
отиде си, превърна се в звездичка на небето,
като кълбенце дим се изпари,
оставяйки завинаги следа в сърцето ми.
Ех моя малка топчица любов
бих дала всичко на света, да мога
да те върна .
Пред мен възникват, хиляди ,,защо ''
за кучешката и човешката природа ,
кое е вярното, кое е грешното,
творение на бога.
© Дарина Станчева Todos los derechos reservados