16 oct 2007, 14:19

Кутийка кибрит 

  Poesía
914 0 2
     Кибритена кутийка

Казват - нашата душа кутийка кибритена била
и вътре клечките стоят
и чакат с плама свой сърцето да озарят -
живота наш с лекота да преобразят.

И ето, ти се появи,
усещам сърцето ми тупти.
Полъхът ти нежен и твойта топлина направиха така,
че в мене клечка бързо запламтя.
"Обичам те!" - шептя ти аз,
"Обичам те!" казва и твоят глас.

Клечката гори и не спира,
но сърцето ми се свива,
защото ти клечката запали,
но мене бързо изостави.

Минава време и душата губи свойта жар,
щом го няма небесния ти чар,
но кутийката стои и чака
нова клечка да разсее мрака!

© Георги Георгиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Добро е!
  • Това с кутийката кибритми е любим мотив..ако мога така да го нарекаНапомни ми за Недялко ЙордановПродължавай така двуличнико:>нищо лично и обидно:>така си ви наричамОбичай думите!
Propuestas
: ??:??