16 may 2019, 7:00

Кутия със стари писма 

  Poesía » De amor
469 0 0

На прашния таван в 1 през нощта, 

намерих кутия със стари писма.

Зарових носа си дълбоко във тях -

хиляди спомени покрити със прах.

 

Плаках и смеех се дълго.

Сърцето ми бе някога пълно.

Избледнели снимки разкриват съдба,

която превърна се в моя мечта.

 

Неосъществима, сърцето с любов се спомина.

Усмивката мигновено на лицето застина.

Надеждата моя отдавна я няма,

а споменът превърна се в болезнена рана.

 

Остана ми само да свикна сама,

да му забравя очите, устните и гласа.

Да се преструвам аз на щастлива, 

да чакам от другата страна да мина.

 

До там сега всяка вечер адресирам писма,

макар и само аз да си ги чета.

Един ден някой ще намери тази прашна кутия 

и ще прочете за нашата силна магия. 

© Евгения Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??