29 mar 2019, 23:17

Квартирата 

  Poesía » De amor
1168 8 16

 

В квартирата, онази старата,

на две пресечки, дето бе от къщата,

се случваха неща особени,

като измамени цветя - откъснати

красиви стонове прииждаха,

а после леден, мрачен тон

със същото желание изменчиво

преглъщаше си лунения сок.

В квартирата, онази старата

се случваха особени неща -

ту вино пиехме, ту пък се понасяхме едва...

И черният часовник даже знаеше 

че някаква магия става през нощта.

Когато тихо ми се молеше

и падаше една сълза.

Аз все загледан бях в прозореца. 

Оглеждах себе си едва.

Тогава се отваряше вратата и с леко скърцане ми шепнеше какви ли не слова. 

 

Излязох. 

 

В онази, новата, квартира се случват вече по-особени неща и мойто съществуване е тъй излишно,

погром е нашата съдба.

© Си Ляна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??