КЪДЕ Е НОЕВИЯТ КОВЧЕГ?
Изпаднахме в беда голяма –
кивота ноев и до днес го няма!...
Губят се последните координати –
там, при сомалийските пирати!...
От кораба и треска не остана –
пекли чевермета на кладата голяма –
животните до крак изклали –
дори яйцата на пилците изяли…
Сега чакат живота да се свърши,
че манджата съвсем привърши!...
Но ето, идва друг прекрасен ден –
светът не е изчезнал потопен!!!...
Какво ще правим ний сега?...
Откъде ще търсим тук храна?...
Леле, как ще храниме децата –
няма зеленчуци на Луната?
Напразно викаме боговете и Аллах –
всички тук с празен са стомах!...
Май излъгаха ни яко хитреците –
изядоха и изгориха бъднините!...
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados