5 авг. 2011 г., 10:45

Къде е Ноевият ковчег 

  Поэзия » Юмористическая
361 0 0

КЪДЕ Е НОЕВИЯТ КОВЧЕГ?

 

Изпаднахме в беда голяма –

кивота ноев и до днес го няма!...

Губят се последните координати –

там, при сомалийските пирати!...

От кораба и треска не остана –

пекли чевермета на кладата голяма –

животните до крак изклали –

дори яйцата на пилците изяли…

Сега чакат живота да се свърши,

че манджата съвсем привърши!...

Но ето, идва друг прекрасен ден –

светът не е изчезнал потопен!!!...

Какво ще правим ний сега?...

Откъде ще търсим тук храна?...

Леле, как ще храниме децата –

няма зеленчуци на Луната?

Напразно викаме боговете и Аллах –

всички тук с празен са стомах!...

Май излъгаха ни яко хитреците –

изядоха и изгориха бъднините!...

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??