21 feb 2019, 10:36

Къде живее Бог? 

  Poesía
338 2 3

Къде живее Бог?

 

   Бог не живее във вярата,

   Бог живее в любовта.

          Мансур аль-Халладж


В пълно безсъзнание,

на века издънка,

бедното съзнание

сгъва нова гънка.

От дизайнерски колани

връзва си бесилка,

мъчи дни завряни

като дух в бутилка.

Времето е ретроградно,

как ще оцелее?

Пита очевадно

"Бог къде живее?".

Вярващите не си вярват

„Там ли Бог живее?!“

семето продават,

без любов се сее...

Гледащите към небето

губят път,... но грее

светлина, където

Бог и днес живее.

Търсещите във сърцето

себе си намират

Бог е там, където

любовта извира.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??