Къде си, моя обич?
Къде си, моя свята обич,
избистрена от падаща вода?
Природата ми нежно вехнеща
очаква повик, търсейки следа…
Къде си, мое златно лято,
огряно от любов – звезди?
Искрящото жадуване за ласка,
мечтание в душата ми гнезди…
Къде си, моя вярна спътнице?
Скиташ боса някъде без мен…
С изобилие даряваш другите,
а мен обвиваш в парещ тлен!
Къде си, мой любовен порив,
тършуващ в чуждите души?
Върни се, моя свята обич!
Огънят без пламък потуши!
Ела си, моя чакана любов,
приюти се кротко у дома…
Сърце - постеля ще ти сложа,
ще те пазя вечно от беда!
© Манипулирам Todos los derechos reservados