КЪДЕ СИ, СПОМЕН
Къде си, спомен, в мен забит дълбоко,
дълбаеш вътре, но не ме боли
в душата ми се ровиш тъй жестоко,
дори в сърцето ми вали!
Къде си спомен в тялото поникнал,
с огнен въглен бих те изгорил,
с теб отдавна аз съм свикнал,
за мен зловещ си, но си мил.
Къде си спомен ти свиреп, отровен,
зараза вечна ти си за кръвта,
в очите облак си дъждовен,
с мрак сменил си любовта.
Къде си спомен черен, буреносен,
върви си, за теб не искам и да зная,
на поход тръгвам кръстоносен,
жесток си, но още те желая!
08.09.2015 г. Велин Иванов Гюргаков
© Велин Todos los derechos reservados