"Какво мислиш, Майтреи? Ако се уморя
да те обичам, ще ми простиш ли?..."
("Майтреи" – Мирча Елиаде)
* * *
Където да те срещна,
в миг трепва ми сърцето,
ах, де да бяхме двама
самички край морето...
Цвета да взема само
на твоите години,
да тръгнем рано, рано
към приказни градини...
Годините ми, мила,
от тебе ме разделят,
а хорските езици,
дори и кости мелят...
Обичаш ме, аз зная,
но имаш си избраник...
Животът – в друго време –
за нас ще бъде празник...
23 ч., 16 август 2011
ред. 19,25 ч., 5 май 2020
("Повеите на любовта" – втора книга)
Свързано произведение: "Когато идвам"
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados