Улиците бяха болни от натрапчив звук, а лекът за тази болест бе...
... Две ръце, прегърнали кълбото,
падаща звезда
превръща се в
прах,
китарен звук
разсейва се из улиците,
облечени в теменужен дъжд
с намислени желания...
Две очи, погледнали кълбото,
игриви облаци
превръщат се в памук,
звук от пиано
разнася се из улиците,
покрити с мъгла от глухарчета
с неизпълнени желания...
Една душа, вплетена в кълбото,
сияйно слънце
превръща се в слънчоглед,
тромпетен звук,
разхожда се из улиците,
осветени от четирилистни детелини
с сбъднати желания...
© Славка Todos los derechos reservados