15.11.2009 г., 11:42 ч.

Кълбо 

  Поезия » Бели стихове
1128 0 10

Улиците бяха болни от натрапчив звук,  а лекът за тази болест бе...

 

... Две ръце, прегърнали кълбото,

падаща звезда

превръща се в 

прах,

китарен звук

разсейва се из улиците,

облечени в теменужен дъжд

с намислени желания...

 

Две очи, погледнали кълбото,

игриви облаци

превръщат се в памук,

звук от пиано

разнася се из улиците,

покрити с мъгла от глухарчета

с неизпълнени желания...

 

 

Една душа, вплетена в кълбото,

сияйно слънце

превръща се в слънчоглед,

тромпетен звук,

разхожда се из улиците,

осветени от четирилистни детелини

с сбъднати желания...

© Славка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??